Reusch winterhandschoenen

REUSCH WINTERHANDSCHOENEN

FILOSOFIE

Reusch winterhandschoenenHet hele Reusch team werkt met veel passie en toewijding, aan de ontwikkeling van kwalitatieve, functionele en innovatieve winterhandschoenen. We streven ernaar onze ontdekkingsreis voort te zetten en nieuwe wegen in te slaan, om nog meer technologische innovaties te vinden en onze expertise te verhogen.


Al meer als 80 Jaar, verzamelen wij kennis en ervaringen, en wij zijn niet van plan om hiermee te stoppen. Als out of the box denkers blijven wij op zoek naar nieuwe omgevingen, ontwikkelingen en paden die de Wintersport verrijken. De berg met al zijn kenmerken blijft ons fascineren en inspireert ons om continu nieuwe functies te integreren om zo de kwaliteit van onze winterhandschoenen te verhogen.


Warmte en comfort komen in onze handschoenen samen door innovatie en nieuwe oplossingen te integreren met de meest recente ontwikkelingen op technisch gebied. Door onze passie en liefde voor de sport geloven wij in wat wij doen. Word ook een deel van onze innovatie!

 


STRUCTUUR VAN EEN HANDSCHOEN

Een winterhandschoen van Reusch is een ontwerpt dat bestaat uit meerdere lagen. Elke laag heeft een andere taak en samen vormen alle lagen in de handschoen een functioneel geheel.


BOVENSTE MATERIAAL

De bovenste laag is het omhulsel van de handschoen. Door het directe contact met weersomstandigheden en fysische invloeden moet deze laag aan een aantal belangrijke eigenschappen voldoen. Deze moet namelijk weersbestendig zijn en ademend vermogen bieden, zodat een aangenaam microklimaat binnen de handschoen gerealiseerd wordt. Deze laag verlengt de levensduur van een handschoen en moet ook vuil tegenhouden. De laag heeft ook een invloed op het draagcomfort en het gevoel dat een klant heeft bij het aantrekken van een handschoen. Afhankelijk van het materiaal, verschillen per handschoen de eigenschappen en kenmerken.


MEMBRAAN

Membraan is een dunne, doordringbare laag die apart van de handschoen gemaakt wordt en later in de handschoen geplaatst wordt tussen de buitenste laag en het isolatie materiaal. Naast de membranen laag heeft ook ander materiaal dezelfde functie als deze laag. De membranen laag zorgt ervoor dat de handschoen water- en winddicht blijft, en zorgt er daarnaast voor dat vocht van binnen de handschoen via de buitenkant wegvloeit. Hierdoor blijven de handen droog en warm.


ISOLATIE

Het isolatiemateriaal van een handschoen is cruciaal om warmte binnen de handschoen te houden. Isolatiemateriaal omsluit lucht, en zorgt er zo voor dat veranderingen in de temperatuur uitgebalanceerd worden in de handschoen. Dit zorgt voor een comfortabel gevoel bij het dragen van de handschoen. Er kunnen meerdere isolatielagen in een handschoen verwerkt worden om de warmteopslag te vergroten. Isolatiemateriaal verschilt vaak in gewicht en volume. Hierdoor verschillen de resultaten die de isolatie levert sterk.


VOERING

Doordat de voering direct contact heeft met de hand, is de voering bepalend voor een aangenaam draagcomfort. Naast het bieden van warmte en zachtheid, regelt de voering het transporteren van vocht van de binnenkant van de handschoen naar de buitenkant van de handschoen. Daarnaast zorgt het voor een hygiënische balans in de binnenkant van de handschoen.


PALM

De palm is door het directe contact met de hand bepalend voor een aangenaam draagcomfort van de handschoen. Hierdoor is de keuze van de palmconstructie, en het gebruik van het juiste materiaal doorslaggevend voor de comfort, functionaliteit en levensduur van een handschoen. Er zijn verschillende materialen waaruit de palm kan bestaan zoals (kunstmatig) leder of andere synthetische stoffen. Deze materialen bepalen de mate van scheuring die in de handschoen kan ontstaan, het draagcomfort en de grip. Reusch staat bekend om het gebruik van verschillende soorten leder dat zijn oorsprong vindt uit schapenhuid, (Japanse) koeienhuid, geitenhuid, varkenshuid of hertenhuid.


WARMTESTANDAARDS

Bij wintersport is het functioneren van de handen van vitaal belang. Handen hebben nooit pauze en moeten altijd inspanning leveren. Vooral de wintertemperaturen hebben een groot effect op de handen. Bij koudere temperaturen neemt de vaardigheid van de handen af. De gevoeligheid voor koude temperaturen, verhoogt de behoefte aan een functionele handschoen die een goed resultaat bij koude wintertemperaturen levert. Afhankelijk van de verschillende activiteiten, weersomstandigheden en het moment dat iemand het koud krijgt, zijn er verschillende eisen en warmtestandaards waaraan een handschoen moet voldoen.

Om deze individuele behoeftes te vervullen biedt Reusch een scala aan warmtestandaards die gekenmerkt zijn door verschillend materiaal en eigenschappen.


MEMBRANEN

Bij het kiezen van een handschoen is het belangrijk te kijken naar de vermoedelijke weersomstandigheden waarin deze gebruikt wordt. Om een goed resultaat te halen bij nat weer, moet een handschoen membraan in zich hebben om de handen droog te houden en comfort te bieden. Daarnaast is het niveau van een sporter beslissend voor het eventuele gebruik van membraan. Zo hebben mensen met weinig ski-ervaring meer contact met sneeuw. Voor deze mensen houdt membraan, water buiten de handschoen. Daarnaast moet men niet vergeten dat zweet zich vormt op de handen, en dat men hierdoor een zekere afvoer nodig heeft van vocht. Wij werken bij Reusch met verschillende toegevoegde membranen alsmede met lamineerlagen.


R-TEX® XT
DE KWALITATIEVE MEMBRAAN

R-TEX® XT is als buigbaar membraan perfect geschikt voor iedere activiteit in de sneeuw! Het garandeert het doorlaten van lucht, is water- en winddicht en daarnaast zeer dun. Dit extreem dunne, zachte en buigzame membraan resulteert in een grenzeloze bewegingsvrijheid. Met R-TEX® XT blijven handen droog en warm. Kleine moleculen in het polyester, zorgen voor een vloeiende afvoer van vocht van de binnen- naar de buitenkant van de handschoen. Deze afvoer zorgt ervoor dat vocht snel verdwijnt van de binnen- naar de buitenkant van de handschoen.


STORMBLOXX™
BESCHERMING TEGEN DE WIND

De 'wind chill-factor' zorgt ervoor dat bij een daling op de piste, temperaturen kouder aanvoelen als dat ze werkelijk zijn. Hierdoor is door Reusch een nieuwe technologie genaamd STORMBLOXX™, ontwikkeld die ervoor zorgt dat wind de handschoen niet binnendringt.


In tegenstelling tot andere membranen, is de STORMBLOXX™ gepositioneerd aan de binnenkant van het geraamte waardoor de handschoen water- en winddicht is. Daarnaast zorgt de zachte en elastische STORMBLOXX™ voor een verhoogde ademend vermogen en het sneller drogen van vocht binnen de handschoen.

Daarnaast is het gelijnde laminaat van winddicht membraam. Hierdoor is deze technologie zeer geschikt voor nordic handschoenen.


GORE-TEX®
DE MEMBRAAN BIJ ELK WEER

Door zijn optimale bescherming tegen natheid, koud weer of wind biedt het GORE-TEX® membraan veiligheid en comfort. De poriestructuur met meer als 1,4 biljoen poriën per vierkante kilometer en een vet afwijzende structuur zorgen ervoor dat water niet kan binnendringen tot de handschoen zodat de handen droog en warm blijven. De hand heeft daarna extra ademend vermogen door het voordelige microklimaat. Hierdoor is het dragen van de handschoen plezierig en aangenaam.


Handschoenen met GORE-TEX® membraan zijn stabiel en zorgen voor weinig spanning en zijn hierdoor geschikt voor ieder weersomstandigheid.

 


ISOLATIE


PRIMALOFT® GOLD INSULATION

Als maatstaaf voor alle bestaande synthetische isolaties, is dit de perfecte keuze voor avonturiers in hun zoektocht naar bescherming in extreme weersomstandigheden. Door microvezels wordt de warmte van het lichaam bewaart, wordt water afgestoten, en wordt zelfs bij het natste weer 96% van de warmte bewaart. Naast deze ongeëvenaarde warmte eigenschappen is de PrimaLoft® Gold Insolatie en ademend, comprimeer baar en buitengewoon zacht.


R-LOFT™
BETROUWBARE BESCHERMING TEGEN DE KOU

R-LOFT™, Reusch’s eigen isolatiemateriaal maakt van een handschoen een betrouwbare warmtebron bij koud weer. Deze kwalitatief hoogwaardige isolatie houdt warmte binnen de handschoen en biedt daarnaast een maximaal comfort aan de drager door zijn zachte karakter. Door het hoge volume en lichte gewicht, houdt deze isolatie veel lucht binnen de handschoen, waardoor ook warmte binnen de handschoen blijft.


TecFill™
Comfortabel warm in koude dagen


Deze compacte, solide standaard isolatie biedt voldoende warmte zodat niets in de weg staat van een lange, uitdagende dag op de piste.

 

 

MIJN MAAT HANDSCHOEN

Wat is mijn handschoenenmaat ?
Ruimte bij de vingertoppen.

a) Vingertoppen mogen de voorkant niet raken lucht is de beste isolatie om koude handen te verkomen.
b) Hou 5 mm ruimte aan bij volwassenen en 3 mm bij kinderen.
c) Meet u handen in een natuurlijk stand en niet met gestrekte vingers meten.

 

REINIGEN

Hoe maak ik mijn handschoen schoon?
Twee belangrijke tips.

1) niet wassen in de wasmachine
2) volg goed de wasinstructies die vermeld staan op de handschoen.

 

HOE LAAT IK MIJN HANDSCHOEN DROGEN ?

De handschoenen niet op een verwarming of kachel laten drogen.
Dit voorkomt uitdroging van leer en verlies van functionaliteit.
Plaats de handschoen over een beker of flesje om de handschoen te laten drogen.

 

HOE ONDEHOUD IK MIJN HANDSCHOENEN ?

Vet regelmatig het leer in en/of gebruik impregneerspray daarvoor.

 

17 Artikel(en)

per pagina

17 Artikel(en)

per pagina