Rollerblade

Rollerblade

Rollerblade, hét inline skate merk in de Benelux. Authentieke producten voor een ware skatebelevenis.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Rollerblade, hét inline skate merk in de Benelux. Authentieke producten voor een ware skatebelevenis.

Bij Rollerblade zijn we toegewijd om onze innovaties te integreren in elk onderdeel van onze skates om zo de prestaties, ondersteuning, stabiliteit, comfort en stijl van elke model te maximaliseren. Het maken van skates is alles wat we doen - het is wie we zijn, het zit in ons DNA.
We bestuderen stijl, kleur en trends en houden rekening met het specifieke gebruik van elk model. We willen dat onze klanten genieten van de unieke en opwindende ervaring van het gebruik van Rollerblade inline skates. Onze kwaliteit en pasvorm zorgen ervoor dat de ervaring op elk niveau fantastisch is.


Geschiedenis van Rollerblade

Rollerblade staat aan de wieg van een van de snelst groeiende sporten ter wereld en is wereldleider op het gebied van inline skaten. Doordat de skate op de loep werd genomen, werd Rollerblade een echte pionier tijdens de inline skating hype. Voorheen werden skates gezien als een off-season trainingsmiddel, maar tegenwoordig is het een lifestyle geworden. Iedereen kan het doen, van professionele atleten en fitness liefhebbers tot kinderen.


Hoe het allemaal begon
De legende gaat dat de eerste inline skates dateren uit 1700. Een Nederlander simuleerde schaatsen door houten spoeltjes aan zijn schoenen te bevestigen. In 1863 werden de eerste rolschaatsen door een Amerikaan ontwikkeld. De wieltjes werden naast elkaar gepositioneerd. Deze tweewiels formatie werd de standaard en de eerder ontwikkelde inline skates waren snel vergeten. Soms dook er een vernieuwde versie van de inline skates op, maar echt voet aan de grond kreeg het concept niet.

De technologie in die tijd was niet voldoende om te concurreren met de rolschaats. In 1930 had rolschaatsen een blijvende plaats in de samenleving. Maar het duurde meer dan 29 jaar, tot 1959, voor iemand een metaal gewielde skate kon ontwikkelen. De volgende belangrijke ontwikkeling volgde in 1973, toen de skates werden verbeterd door de invoering van het polyurethaan wiel. In 1980 ontdekten twee hockey spelende broers uit Minnesota inline skates in een sportzaak. Zij bedachten dat dit model ideaal zou zijn om mee te trainen buiten het hockey seizoen. Ze namen de skates onder de loep en raffineerden het model in de kelder van hun ouderlijk huis. Het was hetzelfde jaar dat zij het bedrijf oprichtten dat Rollerblade® zou worden.