Retourneren

Welkom op de retourneren pagina van jouwsportzaak.nl. We hopen natuurlijk dat je je bestelling in goede orde hebt ontvangen en je blij bent met hetgeen je ontvangen hebt. Ondanks dat we erg ons best doen, kan het zijn dat er iets mis is gegaan met je bestelling, een artikel niet goed past of dat je gewoon niet tevreden bent met hetgeen je gekregen hebt. Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent met je aankoop en daarom bieden wij de mogelijkheid om producten te retourneren. Aan het retourneren van producten zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. De voorwaarden vind je hieronder.

Retourbeleid
·       De bedenktermijn begint te lopen na ontvangst van het product.
·       De originele (prijs)kaartjes en labels zijn nog aan het artikel bevestigd indien dit redelijkerwijs mogelijk is.
·       Het artikel is compleet, niet gebruikt, niet gedragen of beschadigd.
·       Het artikel zit in de originele verpakking en productverpakking indien dit mogelijk is.

Daarnaast verzoeken wij je om het bijgevoegde retourformulier zo volledig mogelijk in te vullen voor een snelle en goede afhandeling van de retouren.

Herroepingsrecht
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Zodra wij je melding binnen hebben zullen wij deze bevestigen per mail.

JSZ Retourformulier.pdf (PDF)

Retourformulier
Je kunt binnen de bedenktermijn ook gebruik maken van het retourformulier dat je van ons bij je zending hebt ontvangen. Vul dit formulier en in voeg het bij je retourzending. In dit geval dien je de producten te retourneren binnen 14 dagen na ontvangst. De zendingen worden vanuit verschillende locaties geleverd. Per geleverd artikel wordt het retouradres vermeld op het formulier dat ingesloten zit bij de zending.

Passen en beoordelen
Bij een koop op afstand, waar een online aankoop onder valt, word je in de gelegenheid gesteld een artikel uit te pakken, te passen en te beoordelen. Uitpakken, passen en beoordelen is toegestaan omdat je bij een koop op afstand deze mogelijk niet hebt zoals deze mogelijkheid in de winkel geboden wordt. Onder passen en beoordelen wordt in deze eenzelfde wijze van passen en beoordelen verstaan zoals deze mogelijkheid in de winkel geboden wordt.

Geld terug
Je retourzending wordt bij binnenkomst door ons in de winkel beoordeeld. Wanneer geretourneerde artikelen beschadigd en/of gebruikt zijn (zie bovenstaande passage ‘Passen en beoordelen) op een wijze waarop dit niet is toegestaan dan kunnen wij de waardevermindering en eventuele aanvullende (verzend)kosten in rekening brengen.

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht.

Gratis retourneren
Voeg het retourformulier bij je retourzending. Plak het retourlabel dat je van ons hebt ontvangen over het eerder gebruikte verzendlabel heen.
Je kunt je retourzending gratis afgeven bij een PostNL Pakketdienst bij jou in de buurt. Kijk voor vestigingen op: https://www.postnl.nl. 

Retourneren is gratis via PostNL als je gebruikmaakt van ons antwoordnummer. Uiteraard kun je de producten ook via een andere vervoerder retourneren, de kosten zijn dan alleen wel voor jezelf.  

Zorg ervoor dat je de artikelen terugstuurt naar het magazijn waar elk product van afkomstig is. Mocht er geen retoursticker bij je pakket zitten neem dan contact op met de klantenservice.

NB: Zorg ervoor dat je van PostNL een bewijs ontvangt van het feit dat je je pakketje hebt afgegeven. JOUWSPORTZAAK.nl, noch één van onze winkels is aansprakelijk voor het beschadigd- of zoekraken van retour gezonden artikelen.

Zonder bewijs van afgifte is je pakketje niet meer te traceren. Als PostNL je aanbiedt je per e-mail van het bewijs van afgifte te voorzien, zorg dan dat PostNL ook je e-mailadres heeft en controleer of je dit bericht ontvangt.
Heb je geen afgiftebewijs ontvangen van PostNL, neem dan contact op met de PostNL Klantenservice Consumenten op telefoonnummer: 088 – 22 55 555 of ga naar: https://www.postnl.nl/klantenservice.

Aansprakelijkheid
Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat noch Jouwsportzaak.nl, nog één van onze partners aansprakelijk is voor het beschadigd- of zoekraken van retour gezonden artikelen.

Retourneren vanaf locatie buiten Nederland
Het is op dit moment nog niet mogelijk om buiten Nederland gratis gebruik te maken van een PostNL Pakketdienst om je bestelling aan ons te retourneren. Wil je een aankoop retourneren vanuit het buitenland, dan dien je je retourzending zelf rechtstreeks terugsturen naar ons centraal magazijn. De verzendkosten zijn in dit geval voor eigen rekening.
Klantenservice